Spela lotto i spelbutik

Miljoner svenskar har någon gång gått in i en spelbutik, letat sig fram till kupongerna med den omissigenkännliga gröna färgen och plitat ner några lottorader. Om du är en av de som ännu inte har spelat lotto får du här en snabbgenomgång av hur lotto fungerar och hur du gör för att spela i en spelbutik.

När du spelar lotto i Sverige ska du välja sju nummer av 35 i ett eller flera spelfält. Varje spelfält motsvarar en rad. Vill du spela två olika rader måste du alltså fylla i två fält. Du kan inte justera insatsen per rad. Det är alltid tre kronor per rad som gäller. Det du kan göra för att öka dina vinstchanser är att spela system. När du spelar lotto i en spelbutik kan du välja mellan fem olika system. Det är mycket enkelt att spela system. Du väljer bara de nummer du vill ska ingå i systemen (ju större system, desto fler nummer ska du välja) och sedan slumpar dator fram dina spelfält. Som mest kan du spela 792 spelfält på detta sätt. Det är något enklare att spela automatiskt framslumpade system än att fylla i 792 spelfält på egen hand!

Du har även möjligheten att välja två färdiga spelpaket, Lotto 40 och Lotto 100. Med Lotto 40 får du fem rader som gäller för båda dragningarna samt Joker. Med Lotto 100 spelar du 15 rader enligt samma princip.

Om du är osäker på hur du ska fylla i lottobrickan i spelbutiken kan du alltid läsa på baksidan på brickan för att få bra information. Givetvis kan du även fråga personalen i spelbutiken. Skulle det ändå bli något fel upptäcker butikspersonalen det när de kör din bricka igenom automaten.

När du sedan har din kupong i handen är det bara att vänta på onsdagens eller lördagens dragning, eller båda två. Om du inte vill springa till spelbutiken flera gånger i veckan är det klokt att kryssa i att du vill delta i båda dragningarna på kupongen.