Så funkar lotto

Det är inte alls svårt att spela lotto, men om du aldrig har gjort det tidigare ska du läsa vidare för här kommer vi visa dig hur du fyller i din lottobricka online. Principen är egentligen exakt den samma som när du spelar med en pappersbricka, så även om du inte nill fylla i din lottobricka online kan du med fördel läsa vidare. Observera att guiden beskriver hur du fyller i Svenska Spels variant av lotto.

Så fyller du din lottobricka

  1. Fyll dina lottonummer. När du har lottobrickan framför dig ser du att den har tolv fält (lottorader) och samtliga fält innehåller numren 1- 35. Du ska klicka för 7 av dessa 35 nummer i varje fält eftersom lottos högsta vinst är 7 rätt, som du säkert känner till. Du vinner även på 4 till 6 rätt med tilläggsnummer, men du måste få 7 rätt för att bli miljonär. Hur mycket högsta vinsten är på beror dels på hur många som spelat och hur många som har fått 7 rätt. Du kan fylla i 7 valfria nummer eller klicka på HuxFlux så slumpas sju nummer. Du behöver inte spela i fler fält om du inte vill.
  2. Joker eller inte? Du kan även spela lotto med ett jokernummer om du vill. Antingen slumpar du det eller så väljer du ett eget nummer. De flesta som spelar lotto spelar med joker av två anledningar: Man vinner 10 – 30 miljoner om man träffar sitt jokernummer och om man får två rätt på joker och 7 rätt på lotto vinner man drömvinsten som brukar vara på över 100 miljoner kronor!
  3. Välj antal dragningar. I Svenska Spels lotto har man två dragningar på onsdagar och lika många dragningar på lördagar. Du kan välja att bara vara med i de första dragningarna eller i båda dragningarna. Du kan även delta med lottobrickan både på onsdags- och lördagsdragningarna samt låta brickan gälla i 1 – 10 veckor.
  4. Betala. När du har gjort allt vi precis beskrivit är det bara att betala med de pengar du har på ditt spelkonto.